Vintage Jazz

Terug naar de stijlvolle maar ook roerige jaren twintig en dertig, dan heb je het over “Vintage” New Orleans en Dixieland jazz muziek.

Met de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw keren we terug naar de echte roots van de jazz. Maar de New Orleans en Dixieland jazz uit die periode zijn nog altijd erg populair. Deze stijlvolle en melodieuze jazz doorstaat de tand de tijds en blijft  geliefd bij een behoorlijk groot publiek, zeker wanneer het live muziek betreft. Geen wonder want de jazz uit de roaring twenties ademt pure stijl en nostalgie.

Roaring twenties, het gevoel van pure nostalgie

Hoewel jazz sinds de begintijd van de roaring twenties veel muzikale invloeden heeft ondergaan ademt  de “vintage” New Orleans en Dixieland jazz voor veel mensen nog altijd de sfeer van echte jazz. Tijdens de roaring twenties was het leven nog niet zo gehaast en gecompliceerd als vandaag. De gruwelen van de eerste wereld oorlog waren voorbij.  Mensen waren het geweld en de verschrikking van de oorlog beu en wilden zich ook wel eens zonder zorgen en ellende overgeven aan het leven.  De roaring twenties is een tijd waarin men de ellende van de eerste wereldoorlog van  zich afschudde en het leven weer wilde opbouwen. Er breekt een tijd aan van nieuwe creativiteit en een bruisende cultuur, de tijd van Jazz en Swing,  Art Nouveau en Art deco, flapper style, fraaie automobielen en een zorgeloze dag.

De jaren twintig hebben tot vandaag een ongekend grote aantrekkingskracht.  De muziek uit deze periode is puur en eerlijk. Niks geen elektronische beats en bas! Gewoon echte muzikanten en eerlijke muziek gespeeld met echte muziekinstrumenten! Juist deze echtheid en de lekker in het gehoor liggende melodieën maken old school “vintage” jazz tot uitstekende live muziek! New Orleans Jazz en Dixieland moet je echt beleven. Laat je terug voeren in de tijd met stijlvolle nostalgie van “vintage” jazz muziek.